onsdag 16 september 2020

En annorlunda värld!

Ja 2020 kommer vi ju aldrig att glömma - det är ett som är säkert!
Corona & Covid-19 har gjort att saker som i höstas verkligen aldrig någonsin skulle kunna vara möjligt, plötsligt har tvingats till det. Att i princip alla flyg skulle ställas in, var ju inte direkt något jag ens i min vildaste fantasi kunde tro att skulle hända.
Det är så ofattbart detta, hur ett virus faktiskt kan slå ut hela länder. Och MÅNGA länder dessutom. Och inte bara U-länder utan ALLA länder. 
Ja det finns oerhört mycket att skriva om Corona och hur det påverkat oss.
Men för mig och familjen är det främst 2 saker som har påverkat oss mest:

1. Den sociala distanseringen gentemot våra närmsta 70+:are. Fy tusan så tråkigt det är att de ej kan krama våra barn eller ens lyfta upp dem. Och att bli utan barnvakter......😳😳

2. Att hela vårt bröllop som vi skulle ha på Kreta, ställdes in. Det har tagit lång tid att smälta detta och att hantera sorgen kring att vårt drömbröllop inte kunde genomföras! Men vi ändrade våra planer och gifte oss i Hammarö kyrka 29/8 i år och vi fick i och med det åtminstone 3 dagar tillsammans med våra nära och kära. Mer om det i annat inlägg.

2017 tillträdde ett nytt kommunalråd. Han började sin anställning med att varsla 55 personer - och jag var en av dem. Jag började läsa till Mäklarassistent och Certifierad inredare men avbröt inredningskursen då vi bestämde oss för att sätta in ett embryo och prova få en liten bebis. Jag ville fokusera på detta för att kunna "ha ryggen fri" för mig själv OM det inte skulle gå vägen. Ville inte se tillbaka och känna att jag varit onödigt stressad och att det då skulle kunna vara orsaken. Jag slutförde Mäklarassistentutbildningen och ja - vi fick en bebis i juli 2018 - vår LEON🙏💕💕. Jag var föräldraledig i 1 år men insåg att jag behövde söka jobb då jag ju inte hade ett jobb att gå tillbaka till. Det var verkligen lättare sagt än gjort..... Har sökt ett antal jobb där jag "inte ens" fått komma på intervju. Det har påverkat mig jättemycket att "tvingas" vara hemma när jag velat jobba... Självförtroendet och självkänslan har åkt i botten..... Och det rimmade så "illa" med vad arbetsförmedlingen sa och vad andra människor sa: "att det inte skulle vara nåååågra problem att få jobb med mitt cv och min personlighet". Men det var det tydligen......😓
Men nu har saker hänt. Under sommaren har jag fått jobba som personlig assistent åt en 25-årig tjej. Det är verkligen ett härligt jobb med goa kollegor och framförallt är det otroligt skönt att få jobba! Från och med 1/9 fick jag dessutom "fast". Alltså en egen "rad att gå på" och tillsvidare men provanställd tom 31/12. Hoppas dock det inte uppstår några problem så jag får tillsvidare på riktigt =).

Och så onsdagen innan vi skulle åka till Karlstad för bröllop får jag ett mail som säger att jag blivit antagen till YH-utbildningen "E-commerce Manager" på distans 100% mot Jönköping. 1 dag på mig att bestämma mig. Jag tackade JA och nu pluggar jag 100% och jobbar typ minst 70% (Ibland mer beroende på hur mycket lediga tider det finns på jobbet). Låter kanske mycket men vi måste prova. Tobias är helt med på detta, både han och jag ser ju framtidsmöjligheterna i detta!
Det känns verkligen SÅ rätt 👌🙏

Japp, det var en kort uppdatering om nuläge.

// Frid

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida